Fantastisk ribssaft – opskrift

Den danske sommer er fantastisk og denne hjemmelavet ribssaft sender både smagsløg og minder tilbage til lykkelige sommerstunder.

Denne opskrift er frisk, sød og lidt syrlig og smager rigtig godt som et glas saft, hvor blandingsforholdet med vand sker efter smag og beghag. Den er også rigtig god at blande op med danskvand og vupti!!! Så har du en frisk hjemmelavet sodavand. Skal den serveres som en voksen-drik er den god at blande op med vodka.

Jeg bruger ofte en tuttufutti, når jeg laver saft. Den gør hele processen meget nemmere. Den er dog ikke en nødvendighed for at lave god saft. En almindelig gryde og en sigte kan også bruges.

Du skal bruge:
2 kg ribs
Vand
330 g sukker pr liter saft
Atamon til flaskerne.

Til denne opskrift fylder jeg bunden af tuttifuttien op med vand og lægger ca 2 kg ribs i tuttifutties øverste gryde.
Derefter lader jeg den stå og koge – med opfyldning af kogevand i bunden, hvis nødvendigt.
Når bærene har mistet farven er saften løbet ud.
Saften opmåles og hældes over i en almindelig gryde og koges op sammen med sukkeret.
Derefter hældes den over på rengjorte flasker, der er skyllet i flydende atamon.

God fornøjelse og velbekommen😊

Reklamer

About Livsstil | K.bos

Livsstil er en samling øjeblikke af livets indhold - et livs laboratorium. Det er fotokunstneren K. Bos, der står bag samlingen med både tekst og foto. Kit har boet i Sydøst asien, Mellemøsten og flere steder i Europa, men bor og arbejder nu i Danmark. Her udforsker og nyder hun en enkel og afslappet livsstil og veje til velvære i livet. Hun er uddannet coach, underviser og auditør og har de sidste ti år arbejdet som konsulent og underviser. Samlingen er ment som en inspirationskilde til livsnydelse.
%d bloggers like this: